Untitled Document

Srpski English

Untitled Document

Početna

O nama

Aktivnosti

Arhiva

Publikacije

Dokumenti

Linkovi

Kontakt

Održane radionice s lokalnim vlastima i institucijama

Beograd, 25/7/2008.

Jednodnevna radionica s predstavnicima lokalne samouprave i predstavnicima institucija ( opštinska vlast, zaposleni u centru za socijalni rad, školama, zdravstvenim institucijama, biznis sektorom) je održana u 4 opštine. Ove treninge smo održali u Zrenjaninu, Knjaževcu ,Požarevacu i Kikindi. Učesnici radionice su upoznati s ugovorima o readmisiji, situacijom u kakvoj se nalaze povratnici u njihovim opštinama kao i s obavezama njihovih institucija u vezi s reintegracijom povratnika.
Zoran Panjkovic, savjetnik za pomoć i zaštitu ugroženih migrantskih grupa, Drago Kovačević SDF and Milan Budimir SDF su bili predavači na radionici.
Na radionici su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, osnovnih škola, Centra za socijalni rad, Komesarijata za izbjeglice- povjerenik, Nacionalne agencije za zapošljavanje, lokalni mediji, kao i predstavnici doma zdravlja i policije.
Prije održavanja treninga nekoliko puta smo posjetili ove opštine gde smo informisali predstavnike ovih institucija o treningu i kroz diskusiju s njima smo izanalizirati šta njihove institucije mogu da doprinesu u boljoj reintegraciji povratnika na lokalnom nivou.

 

Untitled Document

U saradnji s portalom "Banija Online" SDF Beograd, članica Koalicije udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, omogćilo je posjetiocima pravnoinformativne tekstove u vezi propisa Republike Hrvatske kroz projekat:

"PRAVNOINFORMATIVNI PUTOKAZ".

 

Untitled Document

Vrh strane | Početna | O nama | Aktivnosti | Arhiva | Kontakt | © Srpski demokratski forum