Untitled Document

Srpski English

Untitled Document

Početna

O nama

Aktivnosti

Arhiva

Publikacije

Dokumenti

Linkovi

Kontakt

6. aprila 2015 potpisan ugovor sa Gradom Beogradom o sprovođenju trećeg potprojekta RSP-a

6/4/2015

Ugovor sa Gradom Beogradom o izgradnji 235 stambenih jedinica i 80 montažnih kuća i dodeli 350 paketa građevinskog materijala i 50 seoskih domaćinstava u okviru trećeg potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije (RSP) potpisan je 6. aprila 2015. u Skupštini grada.

Ugovor su potpisali Vladimir Cucuć, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Goran Kvrgić, direktor Jedinice za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije.

Očekuje se da će javni konkurs za korisnike za sva četiri tipa stambenih rešenja uskoro biti raspisan i u roku od godinu i po dana se očekuje da će izbegličke porodice biti zbrinute.

Vrednost ovih stambenih rešenja iznosi više od 13,6 miliona evra, od čega je skoro 11 miliona donatorskih sredstava. Treći talas RSP-a namenjen je samo za zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica u Beogradu.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi. RSP Srbije biće sproveden u narednih pet godina kroz više potprojekata.

Regionalni stambeni program Republike Srbije vredan je 330 miliona evra. Regionalni stambeni program sve četiri zemlje vredan je 584 miliona evra i finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

 

Untitled Document

U saradnji s portalom "Banija Online" SDF Beograd, članica Koalicije udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, omogćilo je posjetiocima pravnoinformativne tekstove u vezi propisa Republike Hrvatske kroz projekat:

"PRAVNOINFORMATIVNI PUTOKAZ".

 

Untitled Document

Vrh strane | Početna | O nama | Aktivnosti | Arhiva | Kontakt | © Srpski demokratski forum